Information

INFORMATION

 

TÄVLINGEN

 

Alla deltagande utställare tävlar på temat fantasi, både vad det gäller outfits, monter, etiketter och hur de serverar sin öl. Här får du som besökare rösta på:

 

 

BEST IN SHOW

 

Vilken utställare gav dig bäst visuell upplevelse och har bäst samklang mellan ölet som serveras med sitt valda tema? Du röstar från öppning av festivalen till kl 17.00 här.

 

Den vinnande montern får malt samt en resa till Viking Malt i Halmstad inklusive mat och övernattning. Ett presentkort till ett värde av 1000 kr hos maltmagnus.se, en välfylld goodiebag samt ett diplom.

 

 

IMAGINE THIS THE WINNER TAKES IT ALL

 

Här tävlar alla utställarnas bidrag tillsammans oavsett vilken kategori deras dryck tillhör och det är DU som besökare som röstar vilket bidrag som är festivalens bästa. Du kan rösta från öppningen av festivalen till kl. 16.30 här.

 

Det vinnande bidraget kommer att ett CB50 bryggverk från Camurri Brevetti. Bidraget får även ett presentkort till ett värde av 1000 kr hos maltmagnus.se, en välfylld goodiebag samt diplom

 

---

 

Utställarna tävlar även i dessa kategorier som vår jury kommer bedöma:

 

DESIGNTÄVLING

 

Här är det utseendet som räknas! De tävlande hembryggarna lämnar in en flaska/alternativt burk som kommer ställas ut under Imagine this! Jurybedömningen görs av Arvid från Tempel Brygghus.

 

Bidragen kommer finnas till beskådning under festivalen.

 

Bidraget kommer bedömas i sin helhet där både etikett,flaskans/burkens utseende samt kapsyl/kork/vax etc. ingår i bedömningen. Utseendet ska även spegla innehållet och temat på designen, därför ska även en beskrivning av ölet bifogas, det är valfritt att fylla flaskorna med öl till designtävlingen här är det ”the look” som gäller. Vinnaren av designtävlingen kommer få en exklusiv goodiebag samt ett besök hos Tempel Brygghus och diplom.

 

 

VIKING STYLE

 

I den här kategorin tävlar utställarna med Mjöd eller Mölska. Domaren dömer efter klarhet, färg, smak och utställarens samklang med valt tema.

 

Domare: Johan från Mjödhamnen

 

Mjödhamnen har vunnit guld i internationella Mazer Cup med sitt mjöd Jarl´s Brew vilket är känt som Dubbelt i Sverige.

 

Vinnaren i denna kategori kommer även att få ge ut ett mjöd tillsammans med Mjödhamnen utöver de övriga priserna som alla vinnare får (som du kan läsa om längst ner på sidan).

 

 

LA BOMBA

 

Den här kategorin är för alla ”hop lovers”. Utställarna tävlar med humledominerat öl i stilar som IPA, NEIPA och med liknande ”humlebombs” öl.

 

Domaren dömer efter klarhet/hazy, färg, smak och samklang med valt tema.

 

Domare: Pelle Frost samt Victor Dahlberg från All In Brewing

 

All in Brewing har gjort sig känt både i Sverige och internationellt med öl som ”The Purpose of IPA”, ”Hype IPA”, ”Celebration Stout” samt med sina samarbeten med bryggerier som Lervig, De Molen, Dugges, Stigberget med många fler. De är även skapare av ”All In Beer Fest” som samlar några av Sveriges och världens främsta bryggerier i deras omtyckta festival.

 

 

SURT SA RÄVEN

 

I den här kategorin tävlar utställarna med syrlig öl i stilar som t.ex. Berliner Weisse, Gose och med Brettöl där syrligheten står i fokus.

 

Domaren dömer efter klarhet, färg, smak och samklang med valt tema.

 

Domare: Arvid från Tempel Brygghus

 

Tempel Brygghus koncentrerar sig på suröl och gör ”annorlunda öl från Uppsala”. Ölet smaksätts gärna med udda ingredienser som t.ex. Wasa knäckebröd, Mackmyras egen rökmalt, Gunpowder te m.m. De vackra etiketterna sätter tonen och innehållet får Sveriges surölsälskare att jubla.

 

 

SVART SOM NATTEN

 

Här tävlar öl som passar i kategorin mörka, maltdominerade öl i stilar som Stout och Porter.

 

Domaren dömer efter klarhet, färg, smak och samklang med valt tema.

 

Domare: Calle Tiger, Quality Control från Dugges.

 

Dugges Bryggeri har sedan 2005 varit tongivande inom svenskt hantverksöl och har en bred portfölj av omtyckta öl. Idag producerar de inte bara sin egen öl utan även åt andra bryggerier. Med öl som deras Idjit, Cocoa Cacao, Mörk Lager, The High Five, The Tropic Thunder har de fått en trogen kundkrets och de samarbetar med några av världens främsta bryggerier med collabs.

 

 

LJUS SOM DAGEN

 

I den här kategorin kvalar föga förvånande ölstilar som t.ex. ljus Lager, Veteöl och Pale Ale in. Smakrik men ändå ljus öl kan vi se fram emot att smaka på.

 

Klarhet, färg, smak och samklang med sitt valda tema är vad juryn kikar på.

 

Domare: Andrés Furukawa från Nils Oscar.

 

Nils Oscar är en av pionjärerna bland svenska mikrobryggerier och grundades 1996. Smakrika, okonstlade öl i klassiska stilar är deras paradgren. Nils Oscar är det svenska bryggeriet med flest World Beer Cup-medaljer. Andrés är Doktor i Bryggteknik och har anlitats som konsult på bryggerier över hela världen.

 Med öl som God Lager, Södermalms Pilsner och Everyday Pils sätter de sin självklara plats bland Sveriges bryggerier.

 

 

CIRKUSÖL

 

I den här kategorin samlas öl som är bryggt på annorlunda sätt, med saker du kanske inte tror kan platsa i ett öl, öl som inte smakar öl på det sättet du tror en öl ska smaka på men som ändå är just det – öl. Det här är kategorin för ”ingen minns en fegis”.

 

Bidragen bedöms på ingredienser, smak och allmän knasighet.

 

Domare: Jonas från Morgondagens Bryggeri.

 

Morgondagens Bryggeri är ett bryggeri från Hamburgsund som brygger i huvudsak det som kallas för just ”cirkusöl”. Vad sägs t.ex. om deras öl bryggd på temat färg som Morgondagens Gula, Blå, Rosa och Gröna som alla smakar som sin färg? Tillsammans med Mikrofonbryggeriet släppte de ölet Send in the clowns bryggd med bl.a. Kalaspuffar. Deras Berliner Weisse Hockeypulver tog Brewskival-publiken med storm, där hade Morgondagens de klart längsta köerna av alla bryggerier. Ett bryggeri som faller Sveriges beergeeks på läppen!

 

---

 

Vi delar ut diplom med skriven motivering från respektive domare i alla kategorier till första, andra samt tredjepristagaren. Alla vinnare får även en goodiebag. Förstapristagarna får även en rundtur hos bryggeriet som bedömt deras kategori samt ett presentkort till ett värde av 1000 kr hos oss på maltmagnus.se

 

---

 

IMAGINE THIS! HOMEBREWING FESTIVAL

 

ARRANGERAS AV

 

MALTMAGNUS.SE - ALLT FÖR HEMBRYGGAREN OCH PROFFSET

 

 

KONTAKT:

Veronica Lindroos. Festivalgeneral Imagine This!

veronica@maltmagnus.se

 

FACEBOOK | INSTAGRAM

Copyright @ All Rights Reserved

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera